Dringend hulp nodig? 085 - 773 00 76
VCA-VOL E-Learning (inclusief Examen op 1 van de 18 locaties in Nederland)
Ga naar cursusoverzicht

VCA-VOL E-Learning (inclusief Examen op 1 van de 18 locaties in Nederland)

Goedemorgen Goedemiddag Goedenavond

Opdrachtgevers vragen vaak of onze brand- en veiligheidswachten VCA-VOL gecertificeerd zijn. Voor veel aannemers en leidinggevenden in deze functie is dit een vereiste. Het certificaat laat zien dat je voldoende kennis hebt over de basisveiligheid van personen op een werkterrein. Ambieer jij een carrière als brand- of veiligheidswacht? Dan is deze cursus onmisbaar. Tevens is Brandwacht Huren VCA-P gecertificeerd wat ook inhoud dat alle onderaannemers van Brandwacht Huren VCA VOL gecertificeerd dienen te zijn.

Over de cursus
VCA staat voor VGM (Veiligheid, Gezondheid, Milieu) Checklist voor Aannemers. In de cursus Basisveiligheid volgens VCA biedt de BWH Academy het meest recente lesmateriaal. Wij voegen naast het standaard leertraject serious gaming, escape rooms en virtual reality toe aan het pakket. Met deze interactieve opleidingsmodule bieden we een extra kwaliteitsgarantie en een opleiding die verder gaat dan het afleveren van een papiertje alleen. We willen dat onze cursisten zich persoonlijk ontwikkelen en daarmee van toegevoegde waarde zijn voor hun opdrachtgever of organisatie.

In de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • V&G Wetgeving (ARBO-wet)
 • Ontstaan van een incident
 • Bevorderen van veilig werken
 • Veiligheidsprocedures
 • Veiligheid voor leidinggevenden
 • Praktijkinstructies
 • Taak- en risico-analyse, LMRA
 • Toolboxmeeting
 • Bedrijfsnoodplan
 • Gevarenbronnen
 • Toxicologie
 • Ergonomie
 • Sectorgerichte informatie
 • Examentraining / meerkeuzevragen

Duur van de cursus
Middels de e-learning kan je in je eigen tijd en op je eigen locatie leren. Daarna kan je op 1 van de 18 locaties in Nederland examen doen.

Doel van de cursus
De cursus draagt bij aan een veiligere werkomgeving door cursisten, over het algemeen leidinggevenden, bij te brengen welke specifieke veiligheidseisen en voorschriften in acht moeten worden genomen bij de uitvoering van werkzaamheden. Daarnaast leer je verantwoording afleggen aan het uitvoerend personeel in lijn met de V&G-wetgeving (ARBO-wet) en VCA-SSVV. Je leert risico’s herkennen en gepaste maatregelen treffen om deze te beheersen.

Doelgroep
Leidinggevenden en zelfstandige zonder personeel

Ingangseisen
Deelname aan de cursus vereist geen specifieke vooropleiding en vormt vaak de basis voor de overige certificeringen. Een rijksgediplomeerde brandwacht-opleiding is dus geen vereiste.

Certificaat
Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen conform het SSVV-BESACC. De uitslag krijg je direct na afloop. Het behaalde certificaat is persoonsgebonden en gedurende tien jaar geldig.

Aan te raden overige cursussen
Dit certificaat is vaak een aanvullende eis in de industrie of petrochemie. Het is raadzaam daarnaast ook andere cursussen aan de BWH Academy te volgen. Met name de cursussen Basisveiligheid volgens VCA en Onafhankelijke adembescherming zijn zinvol, voor brandwachten, maar ook voor medewerkers in de industrie die bijvoorbeeld met ademlucht moeten werken. In het kader van brandveiligheid is het eveneens verstandig het certificaat Kleine blusmiddelen te overwegen.

Om een all round safety professional te worden, is ook een certificaat Emergency Rescue Team onmisbaar.

Over Brandwacht Academy
In ons opleidingscentrum, de BWH Academy, trainen we brandwachten en anderen die over vaardigheden in brandveiligheid moeten beschikken. Hier leiden we hen op volgens de eisen van VCA Infra en kunnen we dieper op de stof ingaan, zodat cursisten perfect voorbereid aan hun examen kunnen beginnen.

Ons opleidingscentrum is er niet alleen voor brandwachten. We kunnen ook in company trainingen geven voor medewerkers van bedrijven in bijvoorbeeld de bouw of petrochemie die ook gas moeten meten of met onafhankelijke beademingsapparatuur moeten kunnen werken.

Bekijk de overige cursussen van de BWH Academy.

Stap 1 van 2

Offerte aanvraag

In wat voor dienstverlening bent u geïnteresseerd?
Stap 2 van 2

Offerte aanvraag

Uw contactgegevens

Bedankt voor
uw interesse!

Meer over {service}

Beste {user.firstname}, dit is wat we nu voor u gaan doen.

Oeps!
Er ging helaas iets verkeerd

Excuses voor het ongemak

Blijf op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

U bent succesvol ingeschreven

Bedankt voor uw interesse in onze nieuwsbrief!

Er gaat iets mis

Oeps er gaat iets mis.