Haal een erkend certificaat op de BWH Academy

Trainingen via een SOG-erkend opleidingscentrum

Heb je de ambitie om brandwacht te worden of wil je je verder ontwikkelen in het vak? Bij de BWH Academy ben je aan het juiste adres. Haal bij ons je certificaat voor onder meer gasmeten, werken als buitenwacht/mangatwacht en basisveiligheid volgens VCA. De BWH academy is een SOG-erkend opleidingscentrum.

In company-trainingen

Voor opdrachtgevers verzorgen we in company-trainingen, bijvoorbeeld voor medewerkers van bedrijven in de petrochemie of industrie die gas moeten kunnen meten of moeten werken volgens de basisveiligheid VCA. We trainen uw medewerkers on the spot, in hun eigen werkomgeving.

Wil je meer weten over een cursus of je direct inschrijven? Scroll dan naar beneden of kijk hiernaast. Meer weten over onze in company-trainingen? Klik dan hieronder.

Vertel me meer

Opleidingen van de BWH Academy

Je krijgt instructies van de beste professionals en wordt getoetst door een onafhankelijke examencommissie. Dat is een waarborg van de kwaliteit van jouw certificaat. Opdrachtgevers weten daardoor dat ze met jou een goed opgeleide professional inhuren.

BHV

Deze overkoepelende cursus voor EHBO, BHV, Reanimatie en AED (defibrillatie) maakt van brand- en veiligheidswachten allround safety professionals. Cursisten die deze cursus voltooien, zijn niet alleen waakzaam op mogelijke calamiteiten rond brandveiligheid, maar kunnen bij calamiteiten ook eerste hulp verlenen.
Lees meer

Basisveiligheid volgens VCA

Opdrachtgevers vragen vaak of onze brand- en veiligheidswachten VCA-VOL gecertificeerd zijn. Voor veel aannemers en leidinggevenden is dit een vereiste. Het certificaat toont dat jij voldoende kennis hebt over de basisveiligheid van personen op een werkterrein. Deze cursus is onmisbaar voor een carrière als brand- of veiligheidswacht.
Lees meer

Werken met onafhankelijke adembescherming

Bij calamiteiten kunnen situaties ontstaan waarin er onvoldoende zuurstof in de lucht is of een te hoog gehalte aan gevaarlijke stoffen. In deze cursus leer je adembeschermende apparatuur gebruiken in dit soort situaties. Opdrachtgevers in risicovolle sectoren, zoals de petrochemie, stellen dit certificaat vaak als aanvullende eis.
Lees meer

Werken als buitenwacht/mangatwacht

Een buitenwacht of mangatwacht waarborgt de veiligheid wanneer iemand werkt in een nauwe, besloten, niet geventileerde ruimte met maar één uitgang, zoals tanks of torens. Dit gebeurt veel in de (petro)chemische industrie. Het is bijzonder praktisch als een brandwacht ingezet kan worden als buitenwacht of mangatwacht.
Lees meer

Gasmeten Ex-Ox-Tox

Brandwachten of medewerkers die op een bedrijfsterrein gasmetingen en gasdetectie moeten uitvoeren en meetgegevens interpreteren, moeten een cursus gasmeten hebben afgerond. Vaak is dit diploma een aanvullende eis van opdrachtgevers op risicoterreinen of in de petrochemie.
Lees meer

Kleine blusmiddelen

Hoe handel je als je brand ontdekt? Van beginnende branden kan zeker 85% met kleine blusmiddelen worden bestreden. Een cursus in het gebruik van deze middelen is daarom onmisbaar voor de brandveiligheid. Wij leren cursisten om kleine blusmiddelen zo snel en efficiënt mogelijk te gebruiken om grote calamiteiten te voorkomen.
Lees meer

Maak kans op een GRATIS opleiding!

Heb je interesse in een van onze cursussen of moet je een bepaald certificaat halen, zoals Mangatwacht, Gasmeten Ex-Ox-Tox of Werken met onafhankelijke adembescherming? Schrijf je nu in voor een opleiding en mogelijk volg jij hem gratis. Onder de inschrijvingen op onze cursuspagina verloten we elk kwartaal een gratis cursus!
- Werken als buitenwacht/mangatwacht
- Gasmeten Ex-Ox-Tox
- VCA Basis en Vol
- Werken met ademlucht
- Kleine blusmiddelen
- BHV

Cursuskalender

Wil je weten wanneer welke cursus wordt gegeven? Werp een blik op onze cursuskalender.

In company trainingen

We trainen uw mensen in hun eigen werkomgeving. Neem contact op voor meer info.
We trainen mensen in onze Academy. Daarmee dragen we bij aan hun ontwikkeling.
We binden en boeien om het beste uit onze mensen te halen.