Dringend hulp nodig? 085 - 773 00 76
Brandwacht Huren bij flatbrand in Arnhem
Ga naar artikelenoverzicht

Arnhemse flatbrand

Brandwacht Huren geeft bewoners gevoel van veiligheid terug na Arnhemse flatbrand

Vuurwerkbrand in veilig bevonden flat vraagt om inzet met oog voor het veiligheidsgevoel van bewoners

In de Nieuwjaarsnacht van 2020 vond in een flat in Arnhem een vreselijke tragedie plaats. Als gevolg van vuurwerk was in een portaal van de flat brand ontstaan. Een gezin van vier bevond zich op dat moment in de lift en kwam door het vuur en de rookontwikkeling vast te zitten. De vader en het zoontje van het gezin overleefden dit niet.

Woningcorporatie Vivare schakelde in de nasleep van de brand Brandwacht Huren in om de veiligheid te waarborgen. De schrik bij de flatbewoners zat er goed in. De brandveiligheid in het flatgebouw was in orde en was door de brandweer goedgekeurd. De brand ontstond door vuurwerk dat was neergelegd op een achtergelaten bankstel in het portaal van het gebouw.

Omroep Gelderland interviewde een van onze medewerkers.

Vertrouwen in veiligheid

Vanwege deze omstandigheden was het des te belangrijker dat de bewoners van de flat het vertrouwen in de veiligheid van hun woningen zo snel mogelijk terugkregen. Brandwacht Huren zette twee brandwachten in voor het lopen van veiligheidsrondes. Zij hielden de brandveiligheid in de gaten, maar zorgden er door hun zichtbare aanwezigheid ook voor dat flatbewoners het vertrouwen in de brandveiligheid van hun flat hervonden.

“Bewoners vinden het fijn dat we er zijn”, zei Michiel van Paassen, die als brandwacht was ingezet. “Met name in de nachtelijke uren. Ze kunnen rustig gaan slapen. Het pand wordt permanent bewaakt, van binnen en van buiten. We lopen rondes om het gebouw heen, steken binnendoor en we bewaken het trappenhuis.”

Brandveiligheid is meer dan rondes lopen en controles doen. Representativiteit, communicatie en klantvriendelijkheid zijn zeker zo belangrijk voor een veilige omgeving. Brandwacht Huren levert professionals die voldoen aan de strenge eisen van het vak, maar daarnaast beschikken over bovengenoemde eigenschappen. Daarmee zijn ze een visitekaartje voor iedere inhurende organisatie.

Alle Nieuwsberichten

Stap 1 van 2

Offerte aanvraag

In wat voor dienstverlening bent u geïnteresseerd?
Stap 2 van 2

Offerte aanvraag

Uw contactgegevens

Bedankt voor
uw interesse!

Meer over {service}

Beste {user.firstname}, dit is wat we nu voor u gaan doen.

Oeps!
Er ging helaas iets verkeerd

Excuses voor het ongemak

Blijf op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

U bent succesvol ingeschreven

Bedankt voor uw interesse in onze nieuwsbrief!

Er gaat iets mis

Oeps er gaat iets mis.