Dringend hulp nodig? 085 - 773 00 76
Wanneer is een brandwacht verplicht?
Ga naar veelgestelde vragen

Verplicht erkend certificaat

Waarom heb ik een erkend certificaat nodig?

Voor veel werk is een diploma of certificaat verplicht. Zo moeten alle brand- en veiligheidswachten minimaal beschikken over het certificaat B-VCA. Wanneer je dit niet hebt of je hebt een certificaat gekocht, ben je strafbaar in je werkzaamheden. Het is namelijk belangrijk om te weten wat je moet doen in het geval van nood, want dan moet jij in kunnen grijpen.

Zorg dat je over de juiste certificaten beschikt

Voor de verschillende werkzaamheden die de mensen van Brandwacht Huren uitvoeren, is het belangrijk dat zij over de geschikte en juiste certificaten beschikken. Het is erg vervelend voor de mensen om je heen die rekenen op jouw hulp of afhankelijk zijn van jou als jij niet over gedegen kennis en vaardigheden beschikt.

Kwaliteit borgen

Met een opleiding ‘kleine blusmiddelen’ ben jij als brandwacht bijvoorbeeld veel beter in staat op een veilige, verantwoorde en effectieve wijze een brandblusser of blusdeken te gebruiken. Wanneer je het certificaat ‘werken als buitenwacht’ hebt behaald, kunnen wij jou inzetten als buitenwacht. Het is strafbaar wanneer je werkt zonder de juiste of ongeldige papieren.

De BWH Academy voor erkende opleidingen

In de BWH Academy kan iedereen die brandwacht wil worden de juiste certificaten behalen. De BWH Academy voert onder andere het VCA-keurmerk waardoor wij een erkend opleider zijn. Daarnaast heeft deze opleider een onafhankelijke examencommissie. Dit betekent dat je er vanuit kunt gaan dat mensen met zo’n diploma voldoende vakkundig zijn.

Garantie voor vakkundigheid en kwaliteit

Dit betekent dus ook dat de BWH Academy niet zelf de examens afneemt. Je hoort namelijk niet ‘je eigen vlees te keuren’. Door de opleiding en het examen te scheiden, blijft de onafhankelijkheid gewaarborgd. Hierdoor blijft het personeel hoogstaand en vakkundig op het gebied van veiligheid.

Aanmelden voor erkende opleiding

Het is dus van groot belang om je certificaten en diploma’s bij een erkend opleidingscentrum te behalen. Meld je aan bij de BWH Academy en zorg ervoor dat je een erkend SOG-certificaat (SSVV) haalt.

Stap 1 van 2

Offerte aanvraag

In wat voor dienstverlening bent u geïnteresseerd?
Stap 2 van 2

Offerte aanvraag

Uw contactgegevens

Bedankt voor
uw interesse!

Meer over {service}

Beste {user.firstname}, dit is wat we nu voor u gaan doen.

Oeps!
Er ging helaas iets verkeerd

Excuses voor het ongemak

Blijf op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

U bent succesvol ingeschreven

Bedankt voor uw interesse in onze nieuwsbrief!

Er gaat iets mis

Oeps er gaat iets mis.