Dringend hulp nodig? 085 - 773 00 76
Rijksgediplomeerde brandwachten
Ga naar artikelenoverzicht

Brandwacht Huren: gastheer van veiligheid

Vorig jaar staken we een bus in de fik. In een buitengebied bij Ridderkerk vond onder onze toeziende blik brandstichting plaats, met flinke rookontwikkeling tot gevolg. Waren we van het padje af? Onze missie en core business aan het verloochenen? Nee hoor, wij waren ter plaatse om te zorgen dat het fikkie steken veilig gebeurde.

Flikken Rotterdam

De bus werd in brand gestoken op de set van een opname van de televisieserie Flikken Rotterdam. Uiteraard was de meldkamer op de hoogte van de opnames, maar toch belden verschillende mensen uit de omgeving om grote rookontwikkeling te melden. Zij konden snel worden gerustgesteld. Wij waren aanwezig om de gecontroleerde brand te blussen.

Flikken opname Brandwacht Huren

BMW opblazen

Brandwacht Huren stelt zich graag beschikbaar voor dit soort klusjes. Het is toch een beetje de kers op de taart als je mag meehelpen met een tv- of filmproductie. Bovendien gaat hiermee toch een heimelijke wens om kwajongensgedrag een beetje in vervulling. Zo werden we ook een keer ingeschakeld bij de opnames voor een productie waarbij een BMW werd opgeblazen.

Flikken opname Brandwacht Huren

Menselijke brandmeldinstallatie

Leuke klussen, maar we schuwen het serieuze werk evenmin. Wanneer de brandveiligheid op een locatie in het geding is, roepen overheden, omgevingsdiensten of veiligheidsregio’s vaak onze hulp in. Bijvoorbeeld op bouwlocaties die niet aan vergunningsvereisten voldoen. Wij waarborgen dan de brandveiligheid op momenten dat bijvoorbeeld een brandmeldinstallatie of een sprinklerinstallatie is uitgevallen. Dat kan gebeuren bij onderhoud of door een storing. Klanten doen dan een beroep op onze brandwachten. Om de continuïteit van werkzaamheden of andere bedrijfsactiviteiten te waarborgen, houden wij voor hen de brandveiligheid in het oog. In feite nemen we daarmee dus eigenlijk de rol van de brandmeldinstallatie over.

Ziekenhuizen en hotels

Als wij niet ter plaatse zijn, mag het gebouw of de locatie niet worden gebruikt of betreden. Dat kan ernstige gevolgen hebben voor de financiële situatie of dienstverlening van de organisatie die hiervan gebruikmaakt. Denk maar eens wat er gebeurt als de brandveiligheid in bijvoorbeeld een ziekenhuis of een hotel niet gegarandeerd is. Wij bieden dan een oplossing.

Petrochemische industrie

Maar ook in de petrochemie en industrie zijn we actief. Onze brandwachten zetten we daar in om bijvoorbeeld toezicht te houden op de arboveiligheid bij industriële stops - als de productie tijdelijk stilligt voor onderhoudswerkzaamheden. Zij zorgen dan dat de mensen die de onderhoudswerkzaamheden verrichten dat in alle veiligheid kunnen doen. Mangatwachten of buitenwachten houden de veiligheid in de gaten bij werkzaamheden in besloten ruimtes. Gasmeters controleren of gevaarlijke stoffen ontsnappen en veiligheidskundigen checken of werkvergunningen voldoen aan de veiligheidseisen. Onze missie is geslaagd als iedereen aan het einde van de dag weer veilig thuiskeert.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen, dus ook op dat vlak ondersteunen we onze klanten. Veel van onze mensen zijn zeer ervaren in het vak en hebben een scherp oog voor potentieel onveilige situaties. Daarover adviseren we de klant, die vervolgens gepaste maatregelen kan treffen.

Signaleren, coördineren en assisteren

Op momenten dat er toch brand uitbreekt of een andere calamiteit plaatsvindt, treden we op. Onze mensen zijn geoefende brandbestrijders, die ter plaatse eerste hulp bieden, de omgeving ontruimen en de brandweer en andere nooddiensten inschakelen en bijstaan bij het bestrijden van de calamiteit.

Gastheer van veiligheid

In onze aanpak gaan we verder dan onze concurrenten. We zetten bijvoorbeeld nadrukkelijk in op technologische innovaties om betere kwaliteit te leveren en sneller inzetbaar te zijn. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze mensen een visitekaartje zijn van de organisatie waar zij worden ingezet. Dat betekent dat we ook de nadruk leggen op gastheerschap. Onze mensen dragen bedrijfskleding, zien er verzorgd uit en zijn communicatief vaardig. Dat draagt bij aan onze professionele en betrouwbare uitstraling. Want uiteindelijk is Brandwacht Huren precies dat: gastheer van veiligheid.

Alle Nieuwsberichten

Stap 1 van 2

Offerte aanvraag

In wat voor dienstverlening bent u geïnteresseerd?
Stap 2 van 2

Offerte aanvraag

Uw contactgegevens

Bedankt voor
uw interesse!

Meer over {service}

Beste {user.firstname}, dit is wat we nu voor u gaan doen.

Oeps!
Er ging helaas iets verkeerd

Excuses voor het ongemak

Blijf op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

U bent succesvol ingeschreven

Bedankt voor uw interesse in onze nieuwsbrief!

Er gaat iets mis

Oeps er gaat iets mis.