Dringend hulp nodig? 085 - 773 00 76
Circuit Zandvoort en Brandwacht Huren
Ga naar artikelenoverzicht

Circuit Zandvoort

Circuit Zandvoort

“Je moet ze eerder remmen dan aansturen” – Menno Weeda, Circuit Zandvoort

“Langs het circuit plaatsen we brandwachten om de veiligheid van coureurs en officials te waarborgen”, zegt sporting manager van Circuit Zandvoort Menno Weeda. “Ik was verrast over de mate waarin Brandwacht Huren zich had voorbereid op deze specifieke dienstverlening. Ze kenden alle regels uit hun hoofd en ontwikkelden speciaal voor het circuit een interventievoertuig.”

Race-evenementen

Circuit Zandvoort organiseert autoraces, van klein tot grote internationale racewedstrijden als de Grote Prijs van Nederland. Veiligheid is een cruciaal onderdeel van deze events.

Brandveiligheid langs de baan

Om de veiligheid van coureurs en officials te waarborgen, worden repressieve brandwachten met brandweerervaring ingezet. Die moeten voldoen aan de eisen van de internationale autosportfederatie FIA. In 2019 schreef Circuit Zandvoort een tender uit, die aan Brandwacht Huren werd gegund.

Jumbo Racedagen 2019

Expert voor de start

“Brandwacht Huren was extreem goed voorbereid”, zegt Weeda. “Voor ons eerste gesprek hadden ze alle FIA-regels uitgeschreven en samengevat. Ze wisten al wat gezegd zou worden voor ik iets had gezegd. Daarnaast ontwikkelden ze speciaal voor het circuit een SIV (snel interventievoertuig). Ze boden dus een oplossing op maat.”

Veiligheid gewaarborgd

“De professionals van Brandwacht Huren hebben een paar keer brand in de pitstraat voorkomen. Dat kan al snel gebeuren, bijvoorbeeld bij lekkende brandstof in de buurt van hete onderdelen. Daar hebben zij een scherp oog voor. Ze treden kordaat op en weten waar ze mee bezig zijn.”

Snel interventievoertuig (SIV)

Speciaal voor Circuit Zandvoort ontwikkelde Brandwacht Huren een snel interventievoertuig. Deze auto, een BMW X6, is op het circuit razendsnel op de plek van een incident. Daarnaast beschikt de auto over een DLS (drukluchtschuim) systeem om grote branden te kunnen blussen. Het is een innovatie die nog op geen enkel circuit wordt toegepast.

Succes door samenwerking

“Veiligheid op een circuit vraagt om kristalheldere coördinatie. Je moet altijd paraat staan en bij incidenten moet je wachten tot je wordt ingezet. Dat voelen de professionals van Brandwacht Huren goed aan. Bij incidenten bestrijden ze brand en houden ze de situatie brandveilig. Daarnaast ondersteunen ze met hydraulisch redgereedschap bij extracations – het bevrijden van beknelde coureurs.”

Circuit Zandvoort en Brandwacht Huren
SIV Snel Interventie Voertuig - Rapid Intervention Vehicle

Alle Nieuwsberichten

Stap 1 van 2

Offerte aanvraag

In wat voor dienstverlening bent u geïnteresseerd?
Stap 2 van 2

Offerte aanvraag

Uw contactgegevens

Bedankt voor
uw interesse!

Meer over {service}

Beste {user.firstname}, dit is wat we nu voor u gaan doen.

Oeps!
Er ging helaas iets verkeerd

Excuses voor het ongemak

Blijf op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

U bent succesvol ingeschreven

Bedankt voor uw interesse in onze nieuwsbrief!

Er gaat iets mis

Oeps er gaat iets mis.